fbpx

Honderden schietpartijen en tientallen doden, waaronder kinderen, maar 'koppige' burgemeester weigert hulp

GFC NIEUWS- Sinds het begin van de protesten van Black Lives Matter is er in de Amerikaanse stad Chicago sprake van honderden schietpartijen die al tientallen doden en gewonden tot gevolg hebben gehad. Er heerst vooral in de weekenden grote chaos in de straten.

De politie van Chicago zegt dat er in het afgelopen weekend 64 beschietingen waren. De  weekenden daarvoor waren er respectievelijk 87 en 63. Tientallen mensen, waaronder meerdere kinderen, de jongste is 3, zijn daarbij gedood. Een groter aantal is gewond geraakt

Lori | GFCDe burgemeester van de stad Lori Lightfood (foto) is volgens verscheidene Amerikaanse burgers en politici niet in staat om de orde te herstellen. Ze vragen daarom aan de federale overheid om direct in te grijpen.

OOK INTERESSANT
Tweedaags werkbezoek TCT-minister aan Frans-Guyana

President Donald Trump (Republikeinen) heeft aangeboden speciale beter getrainde troepen te sturen naar de geweldrijke gebieden in de stad om de orde zo snel mogelijk te herstellen en levens te redden.

Burgemeester Lightfood die deel uitmaakt van de Democratische partij weigert echter. Ze laat volgens critici politieke belangen prevaleren boven de menselijke. Ook in andere grote steden waar democraten het voor het zeggen hebben zijn er explosieve geweldsuitbarstingen. De meesten weigeren hulp van de federale troepen die Trump wenst te sturen.