Honderden hardwerkende Surinamers voor vele duizenden euro’s benadeeld

Voor zover bekend zijn enkele honderden Surinamers voor grote bedragen in buitenlandse valuta benadeeld. Het zou in sommige gevallen gaan om vele duizenden euro’s per persoon.

“Ik zal de komende maanden niet meer goed slapen want dit verlies is erg zwaar om te dragen. Alles wat ik heb gespaard ben ik kwijt. Ik had ook het perceel  dat mijn vrouw van haar familie heeft gekregen, verkocht om te investeren. Er is mij zoveel rendement beloofd, maar nu heb ik begrepen dat alle geld is verdampt of  in beslag is genomen door de politie”, zegt K.M. huilend aan GFC Nieuws.

De vader van 4 kinderen had gehoopt rijk te worden door al zijn geld te investeren in een piramidespel, maar zit nu met torenhoge schulden opgescheept.

Ook de 49- jarige C.L. reageert onthutst op het nieuws dat zij waarschijnlijk kan fluiten naar al haar geïnvesteerde euro’s. “Ik ben er kapot van. Ik heb vele duizenden euro’s ingelegd, merendeels geleend geld dat ik nog met rente moet terug betalen”, zegt ze op verdrietige toon.

GFC verneemt van verscheidene insiders dat een ruim aantal Surinamers grote bedragen heeft ingelegd in het piramidesysteem. Het zou merendeel gaan om werkende mensen met een gemiddeld maandloon, die op deze wijze probeerden financieel beter te worden.

Deze amateurbeleggers maken zich grote zorgen nu bekend is geworden dat kopstukken van het bedrijf als ook beleggers wereldwijd zijn gearresteerd door de politie en honderden miljoenen Amerikaanse dollars in beslag zijn genomen.

Zie ook China arresteert honderden deelnemers piramidespel, neemt honderden miljoenen dollars in beslag; OneCoin waarschuwde voor faillissement