fbpx

Honden en katten horen niet samen met mensen in huis te leven, ze maken ons ziek

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Het is niet normaal dat honden en katten samen in een huis wonen met mensen. Het is bovendien niet netjes en gezond omdat de dieren talrijke bacteriën, virussen en parasieten met zich meedragen.

Dieren horen buitenshuis te worden gehouden, vooral wanneer er kinderen en ouderen in huis zijn.

Dat zegt de Amerikaanse influencer Zadana aan GFC Lifestyle. Zij zegt haar mening te baseren op hard wetenschappelijk bewijs

“Er is intussen voldoende aangetoond dat honden en katten schadelijke ziektekiemen makkelijk kunnen verspreiden en ernstige ziektes van mensen kunnen veroorzaken”, zegt ze.

De influencer refereert aan diverse onderzoeken, waaronder een studie uit 2015, waaruit inderdaad geconcludeerd wordt dat contact met huisdieren tot ernstige gezondheidsproblemen kan leiden.

De researchers die hun conclusies hebben gepubliceerd in de Journal of Medicine and Life schrijven het volgende.

Honden zijn een belangrijk reservoir voor zoönotische infecties. Honden brengen verschillende virale en bacteriële ziekten over op de mens.

Zoönotische ziekten kunnen op de mens worden overgedragen door geïnfecteerd speeksel, aerosolen, besmette urine of ontlasting en direct contact met de hond.

Virale infecties zoals rabiës en norovirus en bacteriële infecties waaronder Pasteurella, Salmonella, Brucella, Yersinia enterocolitica, Campylobacter, Capnocytophaga, Bordetella bronchiseptica, Coxiella burnetii, Leptospira, Staphylococcus intermedius en Methicilline-resistentie staphylococcus aureus zijn de meest voorkomende virale en bacteriële zoönotische infecties die worden overgedragen op mensen door honden.

Foto ter illustratie.

OOK INTERESSANT
Inname verwerkt rood vlees gekoppeld aan verhoogde incidentie bloedkanker