fbpx

Hond die Koala’s in nood opspoort tijdens bosbranden in Australië nu held

GFC NIEUWS- Bear, de speciaal opgeleide hond van IFAW (International Fund for Animal Wellfare), heeft het momenteel erg druk door de vreselijke bosbranden in Australië.
Het scherpe reukvermogen maakt de neus van de honden “een kritisch levensreddend hulpmiddel om de koalapopulatie te helpen overleven”, aldus het National Disaster Search Dog Foundation in Californië.
De reddingshond, een blauwogige border collie-mix, heeft zelfs de status van beroemdheid gekregen, nadat acteur Tom Hanks op Twitter verkondigde dat het verhaal van de hond “een Disney-film is die moet worden gemaakt, het verhaal van Bear de koala-detectiehond .” Ook Leonardo da Caprio postte verhalen op zijn instagram-account.
IFAW: ‘Zodra een natuurgebied veilig is verklaard, gaan wij het gebied in en dan gaat Bear op zoek naar koala’s die het overleefd hebben. Helaas overleven veel te veel koala’s het niet, maar degene die het wel overleven moeten we vinden, redden en verzorgen zodat ze uiteindelijk weer worden vrijgelaten in de natuur.’
Bear heeft inmiddels ook zijn eigen Instagram-account.

BEKIJK OOK
Verdachten aangehouden voor mislukte aanslag op gerechtsgebouw