fbpx

Homoseksuele Surinaamse toppolitici moeten uit de kast komen

INGEZONDEN- De homoseksuele mannen die actief zijn binnen ons parlement en de regering zouden eerlijk moeten kunnen toegeven dat ze op liefdesvlak de voorkeur geven aan hun geslachtsgenoten.

Het hoeft niet meer zo te zijn dat zij zich voor hun geaardheid moeten schamen. Die tijd zou allang voorbij moeten zijn. In verschillende landen komen politici er openlijk voor uit dat ze homo zijn, wonen samen en lopen zelfs hand in hand met hun man over straat zonder dat er enige ophef hierover ontstaat.

Binnen het politieke veld in Suriname doen er al jaren een heleboel verhalen de ronde over wie wel homoseksueel, biseksueel of hetero is. Het lijkt echter alsof het onderwerp nog steeds in een taboesfeer is want er wordt niet echt openlijk erover gepraat.

Van veel bekende regeringsmensen in ons land is bekend dat ze het alleen met mannen of jongens doen, maar thuis wel een vrouw of vriendin hebben voor de schijn. De vrouw is er alleen om de aandacht af te leiden.

Politici die het echt kunnen weten vertellen mij vaker anekdotes over homoseksuele relaties binnen de Surinaamse politiek. Welke van deze bekende mannen liefdesrelaties of seksdates hebben met elkaar. En het aantal lijkt erg hoog te zijn, als ik deze betrouwbare relazen volg. Ik krijg namen door van mannen van wie ik het echt niet zou verwachten!

Zelf heb ik een tijd terug de grote schrik gehad, nadat ik een bekende partijtopper had betrapt terwijl hij naakt tijdens de liefdesdaad in bed lag met een dikke creoolse man. Ik moest een persoonlijke kwestie met hem bespreken, ging zonder afspraak bij hem thuis en klopte op zijn poort.

Toen hij niet openmaakte ging ik zonder toestemming naar binnen en kon vanuit zijn tuin via een open raampje zien wat voor schokkends er in zijn bed gebeurde, terwijl zijn vrouw in het buitenland was. Ik had het ook nooit van hem verwacht en heb maanden nodig gehad om het voor mij als hetero zeer schokkend tafereel te verwerken.

Het is voor de homogemeenschap jammer dat toppolitici in ons land zo geniepig doen over hun liefderelaties. Het zou de acceptie van homofielen goed doen, indien ook de bekende mensen uit de politiek en het bedrijfsleven eerlijk uit de kast komen.

Anno 2020 zou dat de normaalste zaak van de wereld moeten zijn. Ik doe daarom een oproep aan alle homo’s binnen de politiek: komen jullie uit de kast!

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Geen enkel ras verheven boven ander