fbpx
Homojongens in Noord- Paramaribo zorgen voor overlast, buurtbewoners eisen maatregelen

GFC NIEUWS– Homojongens die veelal actief zijn in de noorden van Paramaribo zorgen sinds enkele maanden voor veel overlast, zo laten verscheidene verontruste buurtbewoners zondag aan GFC Nieuws weten.

Een bezorgde buurtbewoner van Maretraite 5 is van oordeel dat de overheid deze homofielen problematiek moet aanpakken. Hij stelt voor dat er een officiële plek, helemaal achter Tourtonne 6 wordt gecreëerd voor de mannenliefhebbers. Daar zouden ze zonder anderen te storen hun gang kunnen gaan.

“Dit weekend was deze steeds groter wordende jongerenhomogroep, ik schat de meesten van hen niet ouder dan 20 jaar, urenlang tot na middernacht bij mij op de hoek van de straat. Ze maken veel herrie, schreeuwen, lachen, flirten en zitten openlijk aan elkaars lichaam”.

“Sommige gays gaan dan samen weg op de brommer en komen na een uurtje terug. Je kunt al raden waar ze zijn geweest en wat ze zijn gaan doen! Ik vind dit gedrag geen goed voorbeeld voor anderen, in het bijzonder de jeugd”, is de klacht van de buur.

Ook een gedupeerde Chinese winkelier zegt aan GFC Nieuws dat de groep jongere homofielen steeds groter lijkt te worden. “Onze buurt lijkt wel een homo- ontmoetingsplaats voor steeds meer jongeren te zijn geworden”, vermoedt hij.

Het is niet duidelijk of deze homoseksuelen uit andere wijken speciaal naar Noord- Paramaribo komen om hun homovrienden te ontmoeten. Volgens de klagers spreken sommige van hen ook Spaans en Portugees.  

 

Meer nieuws

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…