Homojongens in Noord- Paramaribo zorgen voor overlast, buurtbewoners eisen maatregelen

GFC NIEUWS– Homojongens die veelal actief zijn in de noorden van Paramaribo zorgen sinds enkele maanden voor veel overlast, zo laten verscheidene verontruste buurtbewoners zondag aan GFC Nieuws weten.

Een bezorgde buurtbewoner van Maretraite 5 is van oordeel dat de overheid deze homofielen problematiek moet aanpakken. Hij stelt voor dat er een officiële plek, helemaal achter Tourtonne 6 wordt gecreëerd voor de mannenliefhebbers. Daar zouden ze zonder anderen te storen hun gang kunnen gaan.

“Dit weekend was deze steeds groter wordende jongerenhomogroep, ik schat de meesten van hen niet ouder dan 20 jaar, urenlang tot na middernacht bij mij op de hoek van de straat. Ze maken veel herrie, schreeuwen, lachen, flirten en zitten openlijk aan elkaars lichaam”.

“Sommige gays gaan dan samen weg op de brommer en komen na een uurtje terug. Je kunt al raden waar ze zijn geweest en wat ze zijn gaan doen! Ik vind dit gedrag geen goed voorbeeld voor anderen, in het bijzonder de jeugd”, is de klacht van de buur.

Ook een gedupeerde Chinese winkelier zegt aan GFC Nieuws dat de groep jongere homofielen steeds groter lijkt te worden. “Onze buurt lijkt wel een homo- ontmoetingsplaats voor steeds meer jongeren te zijn geworden”, vermoedt hij.

Het is niet duidelijk of deze homoseksuelen uit andere wijken speciaal naar Noord- Paramaribo komen om hun homovrienden te ontmoeten. Volgens de klagers spreken sommige van hen ook Spaans en Portugees.  

 

Overige berichten