fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Hollandse Kamp beschikt binnenkort over schoon drinkwater

Hollandse Kamp zal over niet al te lange tijd beschikken over schoon drinkwater. Door de directeur van de Surinaamse waterleiding Maatschappij (SWM), Marlon Oosterling, werd vrijdag het startsein gegeven voor het aanleggen van 3km waterleidingbuizen en het plaatsen van 54 erfkranen.

Nadat de directeur geconfronteerd werd door de kapitein van het dorp, Theo Jubitana, heeft hij meteen teruggekoppeld met de President die de opdracht gaf om Hollandse Kamp mee te nemen in het project van Wit Santie. Het is namelijk zo dat de SWM momenteel drukdoende is water aan te leggen voor de mensen te Wit Santie. “De taak van de SWM is om water voor iedereen te brengen”, stelt de SWM-directeur tijdens zijn toespraak.

Aan de kapitein is de opdracht gegeven de mensen te registeren waarna er nagegaan zal worden bij welke huizen een erfkraan aangelegd moet worden. De directeur drukte de mensen op het hart om zuinig om te gaan met het water, aangezien zij degene zullen zijn die voor de kosten moeten opdraaien. “Er zal binnen korte tijd water uit de kranen van de mensen stromen”, gaf Oosterling aan.

OOK INTERESSANT
Familie zegt dat Asawini in gevaar is, delegatie vandaag naar Paramaribo

Voor de burgervader van het district, Armand Jurel, is dit een bijzonder moment voor het dorp. “Je hoeft niet meer naar de kreek te gaan en de kinderen kunnen straks genieten van veilig en schoon drinkwater. Dit geeft eveneens een stukje zekerheid voor de gezondheidsfactor van de mens”, sprak de burgervader de bewoners toe.

Verder gaf de burgervader aan dat er ondanks de economische situatie in het land toch naar mogelijkheden is gezocht om ervoor te zorgen dat Hollandse Kamp over water kan beschikken.(GFC)