****hole Zambia slaat terug

Citroenen zijn niet te eten, maar je kunt er wel heerlijke limonade van maken, moeten ze in Zambia gedacht hebben. Dus maakte een Zambiaans toerismebedrijf een geuzennaam van het scheldwoord waar het Witte Huis onder meer Afrikaanse landen mee zou hebben aangeduid.

 

“Bezoek ****hole Zambia – waar de enige sterren en strepen die je zult zien in de lucht en op een zebra zijn”, pest Zambia Tourism terug op Facebook: “Where beautiful vistas and breathtaking wildlife are our trump card (troefkaart, red.)!”

Het bedrijf haast zich te vermelden dat zij niet de opvatting van het officiële Zambiaanse toerismeagentschap weergeven, maar een onafhankelijke marketing site zijn.

Want inderdaad zou Zambia het niet wagen zich te keren tegen de Verenigde Staten, waar hij jaarlijks bijna 800 miljoen dollar “ontwikkelingshulp” van ontvangt.

Zambia was dan ook één van de landen die de controversiële erkenning van Jeruzalem als Israëlische hoofdstad niet veroordeelde binnen de VN: de vertegenwoordiger van Zambia bleef weg tijdens de stemming


Trump’s alleged vulgar insult comes at a time of strategic shift in Africa — toward China.

Ismail Einashe


China

Daar schuilt trouwens een groot gevaar, schrijft Ismail Einashe: Amerika schijnt niet in de gaten te hebben dat hij met zijn beledigingen en vernederingen Afrikaanse en andere landen in de armen van China duwt. 

Nu al trekken steeds minder jonge Afrikanen naar de VS, maar beginnen een studie Mandarijn “om zich voor te bereiden op een droombaan in China”, zegt Einashe.

Het Witte Huis ontkent dat de uitlatingen ooit gedaan zijn (een senator die bij het incident aanwezig was, zegt dat de uitlatingen wel degelijk zijn gevallen en dat daarbij racistische taal werd gebezigd), maar het kwaad is reeds geschied: wereldwijd (en zelfs binnen de Verenigde Naties) werd woedend gereageerd

 

Overige berichten