fbpx
“Hok heeft niet gejokt”

Parlementsvoorzitter Jennifer Simons constateert dat minister Jim Hok maandag geen onwaarheden heeft verteld. Na de handelingen te hebben geraadpleegd, blijkt dat de minister niet gezegd heeft dat hij de overeenkomst met Kaloti niet heeft ondertekend.

Arthur Tjin A Tsoi zei maandag dat de minister jokt. Hij herhaalde zijn opmerking vandaag in DNA en zei te hopen dat de minister zijn portefeuille ter beschikking stelt. “Minister Hok jokt e dokt”, zei het assembleelid.

Wat de minister echter heeft gezegd, is dat er inderdaad een overeenkomst is anders zou Kaloti niet in Suriname kunnen opereren. Hij wenste echter niets over deze zaak te zeggen in het parlement, omdat het een aangelegenheid is die zijn collega van Financiën regardeert.

Simons concludeert dat de minister het parlement geen onwaarheden heeft gezegd en is er ook geen reden aanwezig om de minister tot orde te roepen.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…