fbpx

“Hoge onderscheiding Adhin onderdeel verkiezingsscenario Bouterse”

“Wij moeten goed volgen wat er in dit land gebeurt. Ik volg Bouterse vanaf de jaren ’80. Hij is nog steeds bezig met het uitvoeren van een deel van zijn scenario. Bouterse focust zich al op de verkiezingen van 2020. In 2015 heeft hij enkele dagen voor de verkiezingen Adhin naar voren geschoven als lijsttrekker van de NDP in Wanica. Dit was bedoeld om de Hindoestaanse kiezers te ‘trekken’. Nu geeft hij hem de hoogste onderscheiding, weer om Hindoestanen naar de NDP te trekken”, luidt de reactie van de VHP’er, Mahinder Jogi op de recente onderscheiding van vicepresident Ashwin Adhin door president Desi Bouterse.

Deze onderscheiding werd hem toebedeeld bij de viering van 145 jaar Hindoestaanse Immigratie voor onder meer zijn verrichtingen als toenmalige voorzitter van de Culturele Unie Suriname, haalde het staatshoofd aan.

OOK INTERESSANT
Sportdag voor personeel dependance Nickerie

“Wat heeft Adhin tot stand gebracht als minister van Onderwijs en nu als vp”, vraagt Jogi. “Waar zijn de gelden van de naschoolse opvang en Carifesta. Laat Adhin eerst antwoord geven op deze dringende vragen. Ik zou me schamen om deze onderscheiding te accepteren, terwijl onder mijn bewind deze corruptieve zaken zich hebben voltrokken”, vervolgt Jogi.

Hij weet dat de NDP-leider Adhin in 2020 gaat presenteren als presidentskandidaat om weer de Hindoestaanse kiezers te trekken. “Zijn scenario is doorzichtig”, ergert Jogi zich. Na een eventuele verkiezingswinst in 2020 zal Adhin zich terugtrekken als presidentskandidaat, weet Jogi.(GFC)