fbpx

Hoge bloeddruktabletten die ook in Suriname worden voorgeschreven beschermen mogelijk tegen coronavirus

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE – Personen die bepaalde tabletten gebruiken om hun bloeddruk onder controle te houden, hebben waarschijnlijk minder kans om te overlijden aan COVID-19. Ook de klachten die ze krijgen na besmetting met het coronavirus zijn vaker milder. De effectieve medicijnen worden door artsen in Suriname frequent voorgeschreven bij een te hoge bloeddruk.

Tomba advertentie | GFC NieuwsDat blijkt uit een nieuwe observatiestudie die is gepubliceerd in de Journal Current Atherosclerosis.

Onderzoekers verbonden aan de University of East Anglia bestudeerden de gegevens van meer dan 28.000 patiënten die ACE- remmers, onder meer captopril, enalapril, perindopril, lisinopril en ARB’s zoals losartan, telmisartan en valsartan slikken. De data werd vergeleken met COVID- patiënten die deze medicijnen niet gebruiken.

BEKIJK OOK
35-jarige Dominicaanse vrouw ingesloten voor doodsteken partner

COVID- 19 patiënten met een verhoogde bloeddruk die ACE- remmers en ARB’s slikken hebben veel minder kans op het ontwikkelen van ernstige klachten of overlijden in vergelijking met diegenen die deze medicijnen niet gebruiken. “We adviseren patiënten die deze medicijnen gebruiken om vooral daarmee door te gaan vanwege het beschermend effect”, aldus de wetenschappers.

Ze benadrukken dat de conclusies worden getrokken op basis van een observatiestudie.