Hof van Justitie één notaris rijker

Het Hof van Justitie (HvJ) is met de beëdiging van Manav Akshaye Kandhai een notaris rijker. Kandhai is vrijdag beëdigd tot notaris na lang als kandidaat-notaris te hebben gefungeerd. Na het overlijden van notaris Rita Manna is Kandhai als langst dienende kandidaat in aanmerking gekomen voor het invullen van de open plek.

De beëdiging heeft plaatsgevonden in het gerechtsgebouw van het HvJ door rechter Dinesh Sewrattan, die de nieuwbakken notaris de eedformule heeft voorgehouden. Sewrattan heeft verder de kersverse notaris gewezen op de enorme verantwoordelijkheid die het ambt met zich meebrengt, waarbij rechtszekerheid een van de hoekstenen is.

Waarnemend procureur-generaal, Carmen Rasam, heeft het in haar speech gehad over alle competenties horende bij het beroep dat de notaris verder dient te ontwikkelen.

Kitty Olf, voorzitter van de Vereniging van notarissen en kandidaat-notarissen, benadrukte dat een notaris veelal bemiddelaar is tussen partijen alsook psycholoog voor zijn cliënten. Het is daarom geen makkelijke job, omdat je naast notaris zijn, je ook de vertrouwenspersoon bent voor eenieder die het kantoor binnenstapt.(GFC)