fbpx

Hoefdraad weerspreekt faillissement DSB

Op Facebook circuleren al enkele dagen berichten dat een faillissement van De Surinaamsche Bank(DSB) op komst is. De staat zou volgens de berichten niet in staat zijn om geleende gelden bij de Bank terug te betalen. De samenleving wordt in de diverse berichten op social media opgeroepen met de meeste spoed hun geld weg te halen bij DSB.

“Er wordt onder andere beweerd dat er een faillissement van DSB op komst is. Niets is minder waar”, luidt de reactie van minister Gillmore Hoefdraad.

“Kwaadwilligen zijn met deze negatieve berichtgeving bewust bezig om te proberen chaos te creëren. Immers, indien er werkelijk een “rush” op de bank zou ontstaan kan dit inderdaad nare gevolgen hebben voor de solvabiliteit”.

“Het is een uitermate kwalijke zaak dat er zo wordt omgegaan met de goede naam van een bank met een gezond financieel stelsel”.

“De samenleving mag weten dat al onze banken in een zeer goede liquiditeitspositie bevinden en ook dat DSB herstellende is door vereende krachten van de Directie, RvC, de CBvS en ondersteund door de Overheid”.

BEKIJK OOK
Huidige situatie in het land een dreiging voor veiligheid en gezondheid seniorenburgers

“Men hoeft beslist niet in paniek te geraken. Er dreigt helemaal geen faillissement. Uw geld is veilig bij DSB en blijft gegarandeerd veilig onder het oog van de toezichthouders”.

“Deze tendentieuze berichtgevers trachten het imago van onze instituten te schaden door dit soort berichten die volledig uit de duim gezogen zijn en gerust naar het rijk der fabelen verwezen kunnen worden”.

“De monetaire reserves van de CBvS zijn op dit moment meer dan voldoende. U wordt opgeroepen zich niet van de wijs te laten brengen of in paniek te geraken. Weerspreekt u ook deze berichten, zodat die niet hun eigen leven gaat leiden. Stuurt u ze in elk geval niet door, maar verspreid altijd de waarheidsgetrouwe berichten van de officiële instanties”, aldus Hoefdraad.(GFC)