fbpx

Hoefdraad mogelijk ondergedoken in Guyana

GFC NIEUWS- Ex-minister Gillmore Hoefdraad van Financiën is mogelijk uit Suriname gevlucht en ondergedoken in buurland Guyana.
Dit melden enkele Surinaamse en Guyanese media vandaag.
De ex- minister van Financiën ontliep anderhalve maand terug vervolging voor elf strafbare feiten, met dank aan het parlement.
De procureur-generaal had in april een lijvig rapport opgesteld over Hoefdraad, die onder meer werd verweten van corruptie, overtreding van de Surinaamse bankwet en oplichting en ambtsverduistering. Hij zou zonder overleg overheidsgebouwen hebben verkocht en royalty’s van bedrijven in de goudindustrie hebben misbruikt.
Uiteindelijk stemden 28 DNA-leden tegen vervolging en 14 voor. Toen werd al gesteld dat daarmee een strafzaak in theorie nog niet helemaal van de baan was en dat een nieuw parlement opnieuw kon stemmen over het document.
Tegen deze achtergrond werd opnieuw een verzoek ingediend door de pg aan het parlement. Vorige week werd een reisverbod afgevaardigd tegen Hoefdraad en wordt gezegd dat de ex-minister is gevlucht en ondergedoken in Guyana.