fbpx
Hoefdraad intussen gehoord door afdeling Fraude KPS

GFC NIEUWS- De afdeling Fraude van het Korps Politie Suriname (KPS) heeft minister Gillmore Hoefdraad van Financiën deze week gehoord als getuige.

Hoefdraad werd in het weekend van 9.00 uur tot 20.00 uur gehoord door een speciaal rechercheteam. De bewindsman was opgeroepen als getuige in de strafzaak tegen ex-governor van de Centrale Bank van Suriname, Robert van Trikt.

Afgelopen maandag werd Hoefdraad weer gehoord door de afdeling Fraude van de politie. Het verhoor heeft van 21.00 uur – 03.30 uur geduurd.

Hoefdraad werd gehoord over de aankoop van twee dure voertuigen door van Trikt en de wurgcontracten met het Belgisch bedrijf Clairfield en het bedrijf Orion.

Hoefdraad heeft meermalen in de media en in het parlement aangegeven dat hij geen toestemming gaf tot aankoop van de voertuigen en ook niet op de hoogte was van de contracten die er gesloten met eerder genoemde bedrijven.

Advocaat van de ex-governor, Irvin Kanhai, zei wel dat zijn cliënt heeft gehandeld met medeweten van de minister. Van Trikt is nog in voorarrest.

De stukken van het verhoor van Hoefdraad worden doorgeleid naar de rechter-commissaris die zich verder daarover zal buigen.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…