Hoefdraad intussen gehoord door afdeling Fraude KPS

GFC NIEUWS- De afdeling Fraude van het Korps Politie Suriname (KPS) heeft minister Gillmore Hoefdraad van Financiën deze week gehoord als getuige.
Hoefdraad werd in het weekend van 9.00 uur tot 20.00 uur gehoord door een speciaal rechercheteam. De bewindsman was opgeroepen als getuige in de strafzaak tegen ex-governor van de Centrale Bank van Suriname, Robert van Trikt.
Afgelopen maandag werd Hoefdraad weer gehoord door de afdeling Fraude van de politie. Het verhoor heeft van 21.00 uur – 03.30 uur geduurd.
Hoefdraad werd gehoord over de aankoop van twee dure voertuigen door van Trikt en de wurgcontracten met het Belgisch bedrijf Clairfield en het bedrijf Orion.
Hoefdraad heeft meermalen in de media en in het parlement aangegeven dat hij geen toestemming gaf tot aankoop van de voertuigen en ook niet op de hoogte was van de contracten die er gesloten met eerder genoemde bedrijven.
Advocaat van de ex-governor, Irvin Kanhai, zei wel dat zijn cliënt heeft gehandeld met medeweten van de minister. Van Trikt is nog in voorarrest.
De stukken van het verhoor van Hoefdraad worden doorgeleid naar de rechter-commissaris die zich verder daarover zal buigen.

Overige berichten