fbpx
Hoefdraad hield zich wel aan quarantainemaatregelen

GFC NIEUWS- Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft zich wel gehouden aan de quarantainemaatregelen na terugkeer in Suriname het afgelopen weekend.

Dit zei kolonel Danielle Veira, tevens voorzitter van het COVID-Managementteam zondagmiddag op een persconferentie na aandringende vragen van journalisten, die menen over informatie te beschikken dat de minister onder meer de regels op de luchthaven heeft omzeild.

Dit berucht op Veira niet op waarheid. “De minister heeft zich wel aan de maatregelen gehouden en zit nu in thuisquarantaine.”

Dat de minister het land uit was, werd niet bekendgemaakt door president Desi Bouterse in een toespraak. Waarvoor Hoefdraad zo dringend weg moest, is nog niet duidelijk.

Het staatshoofd haalde wel aan dat de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, op verzoek van hem een dag was naar Cuba om te praten over een mogelijk vaccin tegen het coronavirus en ondersteuning in de strijd tegen het virus.

Elias arriveerde ook vrijdagavond in Suriname en is in thuisquarantaine.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…