fbpx

Hoefdraad bespreekt ontwikkeling Suriname met potentiële investeerders

GFC NIEUWS- Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft de afgelopen weken deelgenomen aan vergaderingen in Washington D.C. alwaar hij de gelegenheid had om met potentiële investeerders over Suriname te praten.

“Als onderdeel van de strategie om Suriname vooruit te brengen, hebben we onze vooruitgang en de ruime mogelijkheden voor groei, business en ontwikkeling besproken die zich in ons land blijven voordoen. De presentatie werd zeer goed ontvangen,”schrijft Hoefdraad.

“De Surinaamse economie blijft groeien en vertoont duidelijke tekenen van vooruitgang. Buitenlandse investeringen hebben een positief effect op onze economie en dienen ter bevordering van ontwikkeling en welzijn in ons land. Het verhoogt de werkgelegenheid en de productie, en leidt tot een toename van het individuele inkomen en daardoor meer koopkracht voor de burgers.

“Er is dus een groei in de vraag naar bepaalde producten. Dit alles zorgt ervoor dat de motoren van onze economie draaien en is er een substantieel positief effect op het BBP.

BEKIJK OOK
Vijf mannen aangehouden tijdens drugsinval, zesde verdachte meldt zich aan

“Belangrijk is dat buitenlandse investeringen ook kennis, nieuwe technologieën en capaciteitsopbouw naar Suriname brengen, hetgeen de Surinaamse bevolking meer mogelijkheden biedt voor groei en vooruitgang,” zegt de minister.

Hij legt uit dat internationale bijeenkomsten deel uitmaken van de inspanningen van het ministerie van Financiën om ons land open te stellen voor de wereld en voor zakelijke mogelijkheden die bijdragen tot het scheppen van een duurzaam economisch klimaat in Suriname en het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Het is onze taak om sterke relaties op te bouwen met de internationale gemeenschap en een basis van vertrouwen en bewustzijn te scheppen. Wij zorgen voor een betere toekomst voor iedereen in Suriname, aldus Hoefdraad.