Hoe stierf Rachel Nickell? 49 keer neergestoken voor haar zoontje door serieverkrachter

GFC NIEUWS- “The ontold story of Rachel Nickell”, is de titel van een zeer bekende documentaire die kijkers wereldwijd gekluisterd hield aan de beeldbuis toen die in 2018 uitkwam.

De brute moord op Rachel Nickell in 1992 was hartverscheurend, bruut en waanzinnig en had de aandacht van miljoenen personen wereldwijd.

De 23-jarige vrouw liep met haar 3-jarig zoontje in Wimbledon Common in het zuid-westen van Londen toen ze werd aangevallen door een man die haar verkrachtte en daana vermoordde.

Voor 16 jaren kon de moordenaar uit handen van de politie blijven, terwijl de politie focuste op een verkeerde man, Colin Stagg, die niet alleen als verdachte werd opgebracht, maar ook nog ingesloten en later vrijgesproken.

In de documenataire komt de verkrachting en moord, de aanhouding van de verkeerde persoon en zijn vrijlating en de uiteindelijke aanhouding en veroordeling van de juiste moordenaar breedvoerig aan bod. Ook worden de missers die zijn begaan door de politie besproken.

Hoe stierf Rachel Nickell?

Model Rachel werd 49 keer gestoken in een manische aanval uitgevoerd door de paranoïde schizofreen Robert Napper, die haar achtervolgde toen ze met haar zoon Alex en hun hond liep op een mooie zonnige dag.
Haar keel werd doorgesneden.

Een zakmes, meer bekend als de Big Swede, werd later gevonden. Het mes was begraven nabij het plaats delict.

De waanzinnige aanval vond vlak voor Alex plaats die verwondingen opliep over zijn heel lichaam. Aangenomen wordt dat de jongen weggesleept werd van zijn moeder, met zijn gezicht in het zand.

Het jongetje werd vastgeklamd aan zijn moeder ontdekt door voorbijgangers. Er was bloed over zijn gehele lichaam en bedelde hij zijn moeder om wakker te worden.

Terwijl hij te jong was om te begrijpen wat er gaande was, gaf Alex een heel belangrijk stukje informatie aan de politie die uiteindelijk leidde tot de val van Napper. Volgens de jongen had de man een rood gereedschapkistje. Hij had ook kleine stukjes verf in zijn haar. Later werd het gereedschappenkistje gevonden.

Dan nog kon Napper 16 jaren lang niet worden gepakt en werd Colin Stagg opgesloten. De man woonde in de omgeving waar Napper de vrouw had vermoord en hij had volgens de politie een excentriek karakter.

Maar Napper die een aantal vrouwen had verkracht voor de moord op Nickell, kon maar niet worden gepakt, ondanks een tip van zijn eigen moeder.

Hij werd ook niet opgepakt door de politie, nadat hij twee seperate oproepen voor een DNA-test mistte.

Ook een wapen dat hij had begraven en een aantal zakmessen die de politie vond, leidde niet tot een arrestatie.

Pas toen hij Samantha Bisset en haar vierjarige dochter Jazmine in november 1993 vermoordde, werd hij opgepakt en ingesloten voor dubbele moord.

Maar het heeft toch nog 11 jaren geduurd voordat er een link werd gemaakt met de zaak van Nickell.

Uiteindelijk werd de zaak van Nickell heropend.

Napper ontkende in eerste instantie enige betrokkenheid, maar gaf in december 2008 toe dat hij de vrouw had vermoord.

Overige berichten