Hoe je meer dan een kwart miljard dollar opmaakt? 1: huur een adviseur

Redactie GFC Nieuws — Zes jaren terug won Gloria Mackenzie 590 miljoen dollar in de Powerball-loterij. Nadat de belasting zijn deel had opgeëist, hield zij 278 miljoen over. Haar zoon kocht een woning van 1,2 miljoen voor haar maar Gloria woont nu, een paar jaren later, in bij haar dochter.
Een groot deel van het geld verdampte en Gloria is boos.

Tot de dag dat zij de prijs won, had Gloria (90), de weduwe van een fabrieksarbeider, weinig geld in handen gehad. Zij woonde in een klein huurhuisje waar zij 375 dollar per maand voor betaalde.

Ze had ook te weinig opleiding gehad om zo’n grote som geld te beheren. Dat liet zij daarom aan haar zoon Scott Mackenzie over. De helft van de winst schonk zij aan Scott, die beloofde voor de rest van haar leven voor haar te zorgen.

Scott trok een investeringsadviseur aan, maar het enige wat Hank Madden leek uit te voeren was zijn honorarium opstrijken: 2 miljoen in totaal.

De investeringen die hij adviseerde, leverden niets op en tientallen miljoenen gingen in rook op.  Hoeveel er nog over is, is niet bekend.

Toen Gloria vanwege een val niet meer voor zichzelf kon zorgen, moest zij haar miljoenenwoning verlaten. De vrouw die ooit alle verzorgingshuizen in haar woonplaats kon kopen, moest intrekken bij een van haar kinderen.

Zij sleept haar zoon Scott en zijn adviseur Hank Madden voor de rechter, omdat zij haar geld over de balk hebben gesmeten. De advocaten van de mannen denken dat zij weinig kans maakt: “Je kunt iemand niet vervolgen omdat je investeringen te weinig opleverden”, is hun verweer.