fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Hoe gezond is de banaan?

Er ontstaan nog wel eens discussies over hoe gezond een banaan is. Het bevat namelijk veel calorieën. Van de populairste fruitsoorten is het zelfs het fruit met de meeste calorieën. Daarnaast bevat het in vergelijking met andere soorten fruit weinig vitamine C.

Een banaan heeft echter ook veel gezonde kenmerken. Zo zit een banaan vol met voedingsvezels. Deze dragen bij aan een gezonde spijsvertering. Ook zit er veel kalium in een banaan. Kalium zorgt voor een goede vochtbalans en houdt je bloeddruk op peil. Daarnaast heeft kalium wisselwerkingen met andere stoffen in je lichaam. Zo werkt kalium het bloeddrukverhogende effect van natrium tegen. Ook zorgt het er samen met natrium voor dat spieren zich op de juiste manier samentrekken.

OOK INTERESSANT
Nederlandse stalker komt naar Suriname om met familie ex- vriendin te praten

Tot slot bevat een banaan veel zetmeel. Zetmeel is een koolhydraat dat ons lichaam omzet in glucose. Uit glucose halen we weer de nodige energie.