fbpx
Hoe een kruidentuin je verkoudheid kan verzachten

Ben je flink verkouden? Hoe vervelend die verstopte neus en dat hoestje ook zijn, thuisblijven lijkt vaak overdreven. Gelukkig zijn er enkele kruiden die het leed kunnen verzachten.

Rozemarijn

“Rozemarijn is gekend om zijn antibacteriële en antivirale werking”, vertelt Fowler aan The Guardian. Daarnaast stimuleert het kruid de bloedcirculatie, waardoor het hoofdpijn kan verlichten. Enkele takjes in je hand pakken, ze platknijpen en eraan ruiken, kan zelfs helpen bij sinusitis.

Salie

Last van een pijnlijke kriebel in je keel? Dan kan saliethee soelaas bieden. Deze kruidenthee kan wat straf smaken, maar is een pak smakelijker als je hem combineert met gedroogde appel en honing. Voeg er ook wat tijm aan toe, want dat lost slijm in de luchtwegen op en helpt heftige hoestbuien te voorkomen.

Citroenmelisse

Citroenmelisse heeft een verkoelend effect en is daarom het kruid bij uitstek om koorts aan te pakken. Het heeft ook een lekkere, zachte smaak, waardoor je het goed kan combineren met andere kruiden”, aldus de tuinierster.

Hoe ga je nu aan de slag?

De beste manier om de kruiden binnen te krijgen, is via een kopje thee. Voeg een theelepel gedroogde kruiden, of een eetlepel van fijngehakte verse kruiden, toe aan een kop met kokend water. Meng met wat honing of voeg wat citroendruppels toe voor de smaak.

Geen fan van thee? Neem dan een flinke handvol van de kruiden en zwier ze in een warm bad. Als je zwanger bent, is het wel oppassen geblazen. Dan mijd je beter salie, rozemarijn en tijm.

Meer gezondheidsnieuws

Slimme toiletten die kanker kunnen opsporen

GFC NIEUWS- Wetenschappers aan de Standord University in de VS hebben een toilet ontwikkeld dat ontlasting en urine analyseert op ziektes. Dikke vrouwen makkelijk slank…

Meer bacteriën op afstandsbediening dan wc-bril

GFC NIEUWS- Een afstandsbediening is een grote bron van bacteriën, waarschuwen wetenschappers. Dikke vrouwen makkelijk slank met LC- methode van Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op…

Verspreiding coronavirus neemt af, zegt WHO

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe coronavirusinfecties loopt terug in China, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op basis van nieuwe medische rapporten. Dikke vrouwen makkelijk slank met…

Wimperachtige haargroei in mond van vrouw

GFC NIEUWS- Een Italiaanse vrouw ontwikkelde een zeldzame, letterlijk huiveringwekkende ziekte. Dikke vrouwen makkelijk slank met LC- methode van Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de…