fbpx
Hoe democratisch is de VHP?

(Aangeboden)

De partij praat altijd van democratie, rechtstaat en over haar structuren. Volgens het huishoudelijk regelement artikel 8 t/m 15 wordt duidelijk aangegeven hoe de partijstructuren op een democratische wijze hun DNA-, DR-, en RR – kandidaten moeten kiezen.

De kernen zijn het met elkaar eens dat bij de totstandkoming van de kandidaten zij nimmer hun democratisch recht tot uiting hebben kunnen brengen.

Op zondag 22 maart 2015 heeft het hoofdbestuur van de VHP in het vergaderzaal van hotel Concord gemeend om een derde kandidaat in stemming te brengen middels een democratische verkiezing waarbij de partijstructuren zouden kiezen. De structuren waren zonder formeel te zijn uitgenodigd, deels aanwezig in de zaal.

Na onenigheid in de zaal besloot het hoofdbestuur in overleg met Paramaribo een verkiezing te houden uit een kandidatenlijst van 8 personen. Basropansingh Vyaswanend werd met de meeste stemmen ( 26 ) gekozen.

Het hoofdbestuur heeft de indruk gewekt hem op de lijst te zullen plaatsen door te laten bewilligen.

Na een pauze van 1.30 minuut presenteerde het hoofdbestuur een andere kandidaat die 21 stemmen heeft behaald. Dit gebeurde zonder enig overleg met de structuren.

Hoe moeten de structuren deze informatie verder aan de gemeenschap overbrengen?

Wij structuren vragen de gemeenschap en de achterban van de VHP te oordelen over de democratie binnen de VHP.

Namens het secretariaat van VHP/ R.C.T West

Rambaran Mishreweg
Sanjai Triloki

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…