fbpx

Hocus pocus vrouw in Paramaribo misbruikt groot aantal lichtgelovige mensen

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Een vrouw die actief is in de omgeving van Charlesburg in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo maakt ernstig misbruik van de enorme onwetendheid van haar klanten.

Dagelijks krijgt ze bezoek van tientallen onnozelen met de meest uiteenlopende klachten zoals een opgeblazen gevoel, misselijkheid, diarree, obstipatie en dergelijke klachten.

Aan een ieder vertelt ze dat ze last ondervinden van geelzucht. Om die kwaal te behandelen moet er omgerekend 10 euro betaald worden.

De GFC gezondheidsredactie verneemt van een kritische burger dat de oplichtster een behandeling uitvoert waarbij een kleine pan op het hoofd van haar slachtoffers wordt geplaatst.

Vervolgens wordt er zonnebloemolie met een gele kleurstof in het pannetje geschonken waarna met een kwast het mengsel wordt geroerd.

Na een minuut of vijf laat ze haar ‘patiënten’ de olie zien en legt hen uit dat ze de geelzucht heeft verwijderd.

“Dat mensen in deze klinkklare onzin geloven is meer dan triest”, legt een arts in Nederland uit aan GFC.

“Deze vrouw is duidelijk een grote oplichtster die de lichtgelovigen daar zwaar weet te pakken en zou zo snel als mogelijk moeten worden opgepakt”, meent hij.

Hij adviseert personen die medische klachten hebben om liever naar hun huisarts te gaan en ver weg te blijven van deze charlatans.

Geelzucht is vaak een teken van een probleem met de lever, galblaas of pancreas en kan optreden wanneer er te veel bilirubine in het lichaam wordt opgebouwd.

Dit kan gebeuren wanneer er te veel rode bloedcellen afsterven of afbreken en naar de lever gaan.

Urineonderzoek dat positief is voor bilirubine toont aan dat een patiënt mogelijk geelzucht heeft.

Aanvullend moet er ook bloedonderzoek plaatsvinden om het niveau van de bilirubine te bevestigen. De meeste artsen vragen dan ook een VBB, ofwel een volledig bloedbeeld test aan.

Foto ter illustratie.