fbpx

HI&T presenteert strategisch Toerismeplan

Met het Strategisch Toerismeplan, dat het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme(HI&T) vandaag aan de samenleving heeft gepresenteerd, is de strategische richting voor toerisme voor de komende 10 á 20 jaar aangegeven.

De input van de publieke en private sector vertegenwoordigd in de werkgroepen was hierbij doorslaggevend om te komen tot het op stellen van een Nationaal Strategisch Plan voor Toerisme.

De toerisme – industrie is één van de sectoren, die een belangrijke impact heeft op de economische ontwikkeling van ons land en wordt dan ook als een belangrijke factor gezien voor sectorale integratie. Deze industrie draagt ook bij aan de ontwikkeling van andere sectoren in Suriname.

OOK INTERESSANT
Studenten NATIN, AMTO en FTW krijgen inzicht in werkzaamheden Bouw- en Woningtoezicht

Zo levert de toerisme – industrie over het algemeen een belangrijke bijdrage aan groei in onder andere landbouw, transport, creatieve sector en wellness.

Tijdens de Nationale Toerisme Conferentie, die vandaag in het Lallarookh gebouw is gehouden, heeft minister Ferdinand Welzijn ook benadrukt dat toerisme economische groei kan stimuleren en de banen creëren die zo cruciaal zijn voor het welzijn van onze samenleving.

De regering zal dan ook duurzaam toerisme bovenal nastreven, omdat ook generaties hierna van het toeristische product moeten kunnen blijven genieten. Het Strategisch Toerismeplan zal als fundament dienen voor het schrijven van een toerisme industrie beleids- en masterplan.(GFC)