fbpx
HI&T overhandigt ‘Nationale Standaard Boekingsagenten, Touroperators en Reisbureau’s in Suriname’ aan SHATA

GFC NIEUWS- De overhandiging van de ‘Nationale Standaard Boekingsagenten, Touroperators en Reisbureaus in Suriname’ aan Suriname Hospitality & Tourism Association (SHATA) vond donderdag plaats op het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T).

De aanleiding van de overhandiging van het document aan SHATA is de bijzondere bijdrage die door hen is geleverd bij het ontwikkelen van deze Nationale Standaard.

De SHATA is de vertegenwoordiging van boekingsagenten, touroperators en reisbureaus in Suriname.

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) heeft als verantwoordelijke voor standaarden in Suriname met trots de Nationale Standaard ‘Boekingsagenten, Touroperators en Reisbureaus in Suriname’ afgekondigd op 9 december 2019.

Deze standaard bevat minimale specifieke eisen voor een goede bedrijfsvoering, waardoor er wordt bijgedragen aan de optimalisering van de veiligheid van de consument. Bij het verkopen van lokale tours werken een boekingsagent en een reisbureau in het verlengde van de touroperator.

Het is dan ook noodzakelijk dat een boekingsagent/ reisbureau, die lokale boekingen doet voor een touroperator, zich aan dezelfde richtlijnen houdt met betrekking tot boekingen, als waar de touroperator zich volgens de standaard zelf aan dient te houden.

Vandaar dat wegens deze overlapping in verantwoordelijkheden, de richtlijnen voor boekingsagenten, touroperators en reisbureau’s gecombineerd zijn in deze standaard.

Charelle Parker, de directeur van SSB, benadrukte dat het hoofddoel van deze standaard is om te waken over de kwaliteiten van de touroperators en om te zorgen voor eerlijke concurrentie.

Rachel Koningsbloem, directeur van Toerisme, feliciteerde en complimenteerde de sector met deze stap. Ze geeft verder aan dat er hiermee een aanzet gegeven is in het ordenen van de standaarden en dat met de standaardisering hiermee de duurzaamheid ook gegarandeerd is.

Meer nieuws

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…