HI&T ondertekent Guyana-Suriname Toerisme Akkoord

GFC NIEUWS- Eén van de belangrijkste sectoren in Suriname die de grootste potentie heeft om Suriname vooruit te helpen is de toerismesector.

In het kader van het bezoek van de minister van Business van Guyana, Haimraj Rajkumar, aan Suriname is maandag op HI&T een “Memorandum of Understanding (MOU) getekend inzake de The Guyana-Suriname Tourism Accord”.

Na de ondertekening heeft er een persbrieving plaatsgevonden waarbij beide ministers zijn ingegaan op het belang van deze ondertekening.

Minister Stephen Tsang van Handel, Industrie & Toerisme zei bijzonder blij te zijn met de ondertekening van het Suriname-Guyana Toerisme Akkoord en dat de minister van Guyana ook nog de tijd heeft genomen om toch nog voor eind van het jaar een bezoek te brengen aan Suriname.

De clustering is een samenwerking tussen Suriname en Guyana en heeft tot doel de toerisme-industrie in beide landen te promoten en verder tot ontwikkeling te brengen. Er zijn afspraken gemaakt om na de ondertekening een plan van aanpak uit te werken, waarna men binnen drie maanden resultaten wenst te zien.

Het ligt in de bedoeling om in de toekomst ook Frans-Guyana bij te betrekken, zodat de drie landen een gezamenlijk toerismeproduct voor de regio kunnen promoten.

Ten slotte wenste de HI&T-bewindsman beide landen heel veel succes met deze mijlpaal en zei met vol enthousiasme in het nieuwe jaar verder te zullen gaan met het Suriname-Guyana Toerisme product.

Minister Rajkumar van Guyana hoopt met deze samenwerking tussen Suriname en Guyana het toerismegebeuren in beiden landen te verhogen. Hij zegt te geloven dat met deze samenwerking een toename van toeristen in beiden landen zichtbaar zal zijn.