HI&T lanceert basisgoederenproject

Na een lang proces van continue onderhandelen met de vertegenwoordiger van de International Islamic Trade Finance Cooperation (ITFC) en de voorbereidingen van de aanbestedingsdocumenten, is het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T), vrijdag gestart met het aanbestedingsproces voor de aankoop van diverse “basic goods” (basis goederen).

Het beleid van de regering is erop gericht om de lokale productie te bevorderen en te stimuleren om hiermede de beschikbaarheid en betaalbaarheid van de basisgoederen ten allen tijde te garanderen. Alsook de garantie van deviezen voor de import voor land- en tuinbouwproducten, medicijnen en medisch verbruiksartikelen.

HI&T is aangewezen als de “Executing Agency”. Dit houdt in dat het Ministerie de algehele coördinatie heeft van de voorbereidingen, uitvoering, distributie, voorlichting en evaluatie voor de uitvoering van dit project.

Er is een interdepartementale Commissie ingesteld waarin vertegenwoordigers van HI&T, Financiën, LVV, VG en RO zitting hebben. Deze commissie zal namens het ministerie een openbare internationale aanbesteding houden om de goederen op haar naam te betrekken en deze verder over te dragen aan de afnemers conform de hoeveelheden en technische specificaties van de producten waarvan zij vooraf opgaven hebben gedaan.

Het project omvat een financieringsfaciliteit van US$ 25 miljoen vanuit de International Islamic Trade Finance Cooperation (ITFC), een van de organisaties binnen de Islamic Development Bank Group.