fbpx

HI&T informeert private sector over Tourism Expo of The Guyanas

GFC NIEUWS- Het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme heeft een informatiesessie georganiseerd over de te houden “Expo of the Guyanas” in januari 2020.

Onder leiding van de directeur-generaal van het planningscomité in Guyana, Donald Sinclair, werd de informatie verschaft aan de private sectoren die raakvlakken hebben met toerisme.

Tijdens de presentatie is breedvoerig ingegaan op wat de opzet is van de expo, wat verwacht wordt van de participanten en hoe zij hun toerisme product gaan presenteren.

Het presenteren van de Guyana ‘s als een eenheid is uniek voor de wereld, vanwege de historie met Europa.

Opgemerkt mag worden dat de Guyana ‘s ook veel overeenkomsten hebben met elkaar maar dat ze op elk vlak toch uniek zijn van elkaar, qua cultuur en producten die gepresenteerd worden.

Tijdens de expo zal er een forum zijn voor onder andere opleidingsinstituten die in de Guyana ’s aanwezig zijn, artiesten, crafters en touroperators die destinaties willen promoten in de Guyana ‘s.

BEKIJK OOK
Santokhi onderstreept inspanning Corps Diplomatique tijdens Nieuwjaarsreceptie

Minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme maakte in zijn toespraak duidelijk dat de regering gaat voor ontwikkeling van Toerisme om de crisis het hoofd te bieden.

In Suriname is ruim 93% van het land bedekt met bos, de grootste ter wereld en wij hebben ons gecommitteerd om dit te behouden, ondanks de verschillende natuurlijke hulpbronnen die aanwezig zijn om sneller uit de crisis te geraken, verduidelijkte de minister.

Er moet gewerkt worden om de mensen bewust te maken over de duurzaamheid van Toerisme en de verschillende mogelijkheden binnen deze sector.