fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

HI&T houdt Moslimvriendelijke toerisme workshop

Het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) organiseerde de afgelopen 3 dagen in samenwerking met de “Islamic Centre for Development of Trade” (ICDT) en de “Committee for Economic and Commercial Cooperation of the Organization of Islamic Cooperation” (COMCEC) een training / workshop in het ontwikkelen van Moslim vriendelijke Toerisme in Suriname & Guyana”.

Het doel van deze workshop was onder andere het vergroten van de capaciteitsversterking van Suriname en Guyana in de “Muslim-Friendly Tourism niche”.

Deze workshop zal ook bijdragen aan het faciliteren van de toeristenstroom vanuit de OIC-lidstaten.

Minister Stephen Tsang van HI&T die deze workshop opende, legde de nadruk op de vrijheid, die Surinamers hebben in het belijden van hun geloof, alsook de manier hoe wij vredelievend met elkaar leven en samen elkaars feestdagen vieren.

OOK INTERESSANT
Vuurwapen, drugssoorten en geld aangetroffen bij twee afzonderlijke woninginvallen

Verder zei hij ervan overtuigd te zijn, dat met handvaten welke de private- en publieke sector aangereikt zullen krijgen tijdens deze workshop, de ontwikkeling van de nichemarkt zal toenemen.

Yasin ZÜLFİKAROĞLU (SMIIC) wees tijdens zijn presentatie op de eisen waaraan een land moet voldoen om te zeggen dat zij “Moslim toerist vriendelijk” is. Enkele hiervan zijn: gescheiden zwembaden voor mannen en vrouwen alsook vervoer.

Halal restaurants, verkoop van Moslimvriendelijke consmetica, hotels die Moslim vriendelijk zijn en dienen een gebedsplek te hebben voor hun gasten.

Kortom als land zou je aan bepaalde standaarden moeten voldoen om “Moslim” vriendelijk te zijn.

De workshop werd bijgewoond door vertegenwoordigers uit Guyana, Turkye, Malaysië, Suriname, Marokko, Mauritania en de OIC.