fbpx

HI&T houdt kipsector scherp in de gaten

Het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme(HI&T) heeft nog vóór de aankondiging van het verhogen van de invoerrechten op kip en kipdelen regelmatig overleg gehad met de kipsector. De verhoging van invoerrechten is op 1 september 2017 is ingegaan.

Tijdens een laatst gehouden meeting zijn twee belangrijke aandachtspunten naar voren gebracht: ten eerste een overschot aan kip op de markt, door de verhoogde animo van lokale producenten en ten tweede de behoefte aan implementatie van verplichte standaarden voor de kipsector door deze tot een technisch voorschrift te verheffen.

Het ministerie van HI&T heeft het proces voor het technisch voorschrift reeds ingezet. Dit voorschrift verplicht de sector ertoe om zich aan de standaarden te houden.

Wat betreft het overschot aan kip, dat tijdelijk is, zijn er een aantal oplossingsmodellen aangedragen, deze zal het Ministerie in goed overleg met de sector verder zal uitwerken. HI&T blijft de situatie van de kipsector scherp in de gaten houden.(GFC)