fbpx

HI&T geeft vrijstelling op strategische goederen

GFC NIEUWS- Het ministerie van Handel, Industrie & Toerisme (HI&T) heeft als ondersteunende maatregel in verband met de COVID-19-crisis bepaald dat enkele strategische goederen worden vrijgesteld van invoerrechten.
Het gaat om goederen voor hygiëne en ter bescherming van de gezondheid, te weten: waterstofperoxide, tandpasta, rubbing alcohol (Isopropyl alc), dettol, wegwerp handschoenen, mond- en neuskapjes, laboveralls/coats, ethanol, hand sanitizer 60%, zuurstof, vitamine C en derivaten daarvan, en instrumenten, apparaten en toestellen voor de geneeskunde.
Verder betreft het: goederen voor consumptie, te weten: aardappelen, uien, thee, meel, havermout, kippenworst, bruine suiker, cacao (voor de verkoop in een verpakking van minder dan 2 kg), gist, en bread improver.
Ook verpakkingsmateriaal voor de horeca komt in aanmerking voor vrijstelling: presenteerbladen, schalen, borden, kopjes en dergelijke artikelen van papier of van karton en verpakkingsmateriaal van kunststof en andere stoffen.
De laatste groep betreft goederen voor het pluimvee, te weten: sojabean meal, voerconcentraten en bereid voer voor pluimvee.

BEKIJK OOK
Spoedvergadering over uitbraak virale gastro-enteritis