fbpx
HI&T geeft startsein project districtsverfraaiing

GFC NIEUWS- Toerisme levert een belangrijke bijdrage aan de economie en met ecotoerisme wordt de diversificatie van de economie bevorderd.

Daar Coronie het district bij uitstek is om ecotoerisme uit te dragen, heeft minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) samen met enkele getrainde medewerkers op 28 augustus een aanzet gegeven om Coronie verder te verfraaiien.

Dit vond plaats als onderdeel van het project districtsverfraaiing dat tot doel heeft ecotoerisme te stimuleren. Er werden op diverse locaties in het cocosdistrict met name kokos- en citrusplantjes alsook sierplanten gepland.

De HI&T-minister benadrukte tijdens een korte ontmoeting met DC Remie Tarnadi, dat Coronie een district is die rijk is aan flora en fauna, en dat vanuit de natuur producten van hoge kwaliteit worden vervaardigd.

“Coronie moet een toerisme destinatie worden.” zegt minister Tsang. Hij is van oordeel, dat men Coronie niet meer gewoon mag voorbij rijden. Toeristen moeten een bewuste keuze maken om Coronie te bezoeken.

Ook de burgervader is van oordeel, dat als je mensen wil aantrekken, je dan het district aantrekkelijk moet maken.

Voorts wees de HI&T-minister erop, dat als we toerisme in Suriname willen ontwikkelen, het bij elk individu moet beginnen. “Suriname is een gezegend land en maakt deel uit van de longen van de aarde”.

Het stoppen van enkele planten in de grond lijkt wel een kleine handeling, maar zal volgens de bewindsman een groot effect hebben.

Het ministerie heeft in dit project een partner gevonden namelijk het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, die in juni 2019 enkele medewerkers van HI&T heeft getraind in het maken van plantmateriaal alsook het planten ervan.

Het doel is onder andere om zelfvoorzienend te zijn. Deze getrainde medewerkers zijn ingezet om mee te helpen om Coronie te verfraaien en een kleine bijdrage te leveren aan het bevorderen van ecotoerisme. Het plantmateriaal is beschikbaar gesteld door het ministerie van LVV.

Ook hebben vertegenwoordigers van LVV alsook dc Tarnadi en medewerkers van het Commissariaat een handje geholpen bij het planten.

De minister sprak de hoop uit dat het niet hierbij blijft, maar dat de Coriaanse gemeenschap verder zal werken aan het mooi maken van het district, zodat het een toeristische trekpleister wordt.

Meer nieuws

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…