HI&T geeft startsein project districtsverfraaiing

GFC NIEUWS- Toerisme levert een belangrijke bijdrage aan de economie en met ecotoerisme wordt de diversificatie van de economie bevorderd.

Daar Coronie het district bij uitstek is om ecotoerisme uit te dragen, heeft minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) samen met enkele getrainde medewerkers op 28 augustus een aanzet gegeven om Coronie verder te verfraaiien.

Dit vond plaats als onderdeel van het project districtsverfraaiing dat tot doel heeft ecotoerisme te stimuleren. Er werden op diverse locaties in het cocosdistrict met name kokos- en citrusplantjes alsook sierplanten gepland.

De HI&T-minister benadrukte tijdens een korte ontmoeting met DC Remie Tarnadi, dat Coronie een district is die rijk is aan flora en fauna, en dat vanuit de natuur producten van hoge kwaliteit worden vervaardigd.

“Coronie moet een toerisme destinatie worden.” zegt minister Tsang. Hij is van oordeel, dat men Coronie niet meer gewoon mag voorbij rijden. Toeristen moeten een bewuste keuze maken om Coronie te bezoeken.

Ook de burgervader is van oordeel, dat als je mensen wil aantrekken, je dan het district aantrekkelijk moet maken.

Voorts wees de HI&T-minister erop, dat als we toerisme in Suriname willen ontwikkelen, het bij elk individu moet beginnen. “Suriname is een gezegend land en maakt deel uit van de longen van de aarde”.

Het stoppen van enkele planten in de grond lijkt wel een kleine handeling, maar zal volgens de bewindsman een groot effect hebben.

Het ministerie heeft in dit project een partner gevonden namelijk het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, die in juni 2019 enkele medewerkers van HI&T heeft getraind in het maken van plantmateriaal alsook het planten ervan.

Het doel is onder andere om zelfvoorzienend te zijn. Deze getrainde medewerkers zijn ingezet om mee te helpen om Coronie te verfraaien en een kleine bijdrage te leveren aan het bevorderen van ecotoerisme. Het plantmateriaal is beschikbaar gesteld door het ministerie van LVV.

Ook hebben vertegenwoordigers van LVV alsook dc Tarnadi en medewerkers van het Commissariaat een handje geholpen bij het planten.

De minister sprak de hoop uit dat het niet hierbij blijft, maar dat de Coriaanse gemeenschap verder zal werken aan het mooi maken van het district, zodat het een toeristische trekpleister wordt.

Overige berichten