fbpx

HI&T evalueert uitbanning styrofoam met ECD en milieu-inspecteurs

GFC NIEUWS- Het is belangrijk dat de totale samenleving het belang inziet van de uitbanning van styrofoam daar die een grote risico vormt voor het milieu en de volksgezondheid van de mens.

De bewustwordingscampagne is reeds van start gegaan en zal verder worden opgevoerd. In dit kader heeft het Onderdirectoraat Marktbeheersing van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme donderdag een evaluatiemeeting gehouden met de medewerkers van de Economische Controle Dienst en de milieu-inspecteurs van het BOG.

Deze stakeholders hebben van gedachten gewisseld over het verloop van het verbruiksverbod van styrofoam binnen de horeca tot op dit moment en welke verbeterpunten er zijn.

BEKIJK OOK
Man aangehouden voor bedreiging zus met de dood en vernieling van haar auto

Het is vanaf 1 november 2019 ten strengste verboden verpakkingsmaterialen van foam zoals portiebakken, soepbakken, koffiebekers en foamborden te verkopen alsook te gebruiken.

In gezamenlijke acties informeren medewerkers van HI&T en het BOG de gemeenschap hierover. Ondernemers worden vooralsnog gewezen op het gebruiksverbod van styrofoamartikelen en geattendeerd zich hieraan te houden.

Doen ze dit niet, dan zullen de actoren genoodzaakt zijn op te treden tegen deze ondernemers.