fbpx

HI&T en Telesur lanceren betaalsysteem Uni5pay

GFC NIEUWS- Met de ondertekening van de Memorandum of Understanding (MoU) tussen het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) en Telesur en de soft launch van Su-Market op 14 maart is een digitale marktplaats gecreëerd waar klanten en ondernemers elkaar makkelijk kunnen vinden of producten en diensten kunnen kopen en verkopen.

Su-Market is een online e-commerce platform voor Suriname.

Vanaf 6 november 2019 er presentaties gegeven door het ministerie van HI&T in samenwerking met Telesur aan ondernemers over de applicaties. Ook in de districten zal de promotie van Su- market plaatsvinden door het ministerie.

De Uni5pay is een nieuw digitaal betaalsysteem gebaseerd op technologie en standaarden van Union Pay international en maakt gebruik van de mobiele telefoon om betalingen te verrichten en te accepteren.

BEKIJK OOK
Fly All Ways huurt Airbus A320 in voor uitbreiding

Het betaalsysteem bestaat uit 2 mobiele applicaties: Uni5 pay+ en Uni5pay merchant.

De 1e applicatie Uni5pay+ stelt de gebruiker in staat om enerzijds betalingen aan bedrijven te kunnen verrichten en anderzijds om overmakingen naar andere gebruikers uit te voeren.

De 2e applicatie heet Uni5pay+ merchant en stelt bedrijven in staat om betalingen te accepteren.

Donderdag zijn ondernemers uitgenodigd om de presentaties bij te wonen over hoe om te gaan met het betaalsysteem.

Vertegenwoordigers van Telesur en de banken waren aanwezig om meer uitleg hierover te geven.

Uiteindelijk heeft Su-market twee belangrijke doelgroepen namelijk: aanbieders van producten en kopers van producten uit het hele land.