fbpx
HI&T doet beroep op samenleving om niet te hamsteren

GFC NIEUWS- Het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) brengt onder de aandacht van de totale Surinaamse gemeenschap dat er vanwege het eerste bevestigde geval van het Covid-19 virus, gepaste maatregelen zullen worden getroffen om de rust in de samenleving te bewaren.

De situatie die thans merkbaar is, is te wijten aan de toenemende vrees voor het Covid-19 virus (het zogenaamde Coronavirus), waardoor mensen zonder directe aanleiding goederen gaan opkopen. Dit leidt onnodig tot schaarste en stijging van prijzen voor met name de eerste levensbehoeften.

Het ministerie doet op een ieder een beroep, in het bijzonder de importeurs, tussenhandelaren, groothandelaren en de kleinhandelaren (winkeliers), alsook dienstverleners om een beperking op te leggen (maximaal 5 items per persoon) bij de verkoop aan individuen, van voornamelijk:
• eerste levensbehoeften,
• medicamenten,
• toiletartikelen,
• ontsmettingsmiddelen,
• schoonmaakmiddelen,
• PPE (Personal Protective Equipement),
• zeepsoorten en
• water

Indien er van bepaalde items wordt opgemerkt dat er opvallend veel wordt opgekocht, vragen wij de verkoop van die items ook te beperken, teneinde schaarste te voorkomen.

Tevens wordt in herinnering gebracht dat het hamsteren van goederen een economisch delict is, conform artikel 2 van het decreet Tegengaan van Hamsteren (S.B. 1986 no. 58).

Het ministerie doet een beroep op de samenleving om zoveel als mogelijk de rust te bewaren en niet bij te dragen aan het creëren van paniek, schaarste en prijsopdrijving. “Wij roepen een ieder op om de officiële berichten van de regering te volgen en niet in te gaan op nieuws afkomstig van onofficiële kanalen. Volgt u de veiligheidstips van het Bureau Openbare Gezondheid (BOG) te allen tijde op,” aldus het ministerie.

In geval van onregelmatigheden kan men gebruikmaken van:

Het verkort nummer van de BOG: 178;
Het WhatsApp-nummer van de BOG: 8836643;

Het verkort nummer van de Economische Controle Dienst (ECD): 1940;
Het WhatsApp-nummer van de afdeling Consumentenzaken: 853-0915;
Het e-mailadres van de afdeling Consumentenzaken: [email protected]

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…