fbpx
Facebook Pagelike Widget

HI&T dient project agro-toerismesector in bij CTA

GFC NIEUWS- Het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme heeft op 14 februari het project ter bevordering van de agro-toerismesector in Suriname bij de Agricultural and Rural Cooperation (CTA) ingediend.

Voorafgaand hieraan heeft HI&T in samenwerking met LVV en de Inter-American Institute for Cooperation on Agri Culture (IICA) een Agro-toerisme workshop en een post workshop georganiseerd en daarna zijn er twee consultaties met de stakeholders gehouden om te komen tot projectvoorstellen ter bevordering van de agro-toerismesector.

De aangewezen consultant Harrold Sylbing heeft op 12 februari een presentatie gehouden voor minister Stephen Tsang en het project is na enkele aanvullingen van de minister bij de CTA ingediend.

De CTA heeft namelijk een fonds voor een zestal Caribische landen beschikbaar gesteld om binnen agro-toerismeprojecten uit te voeren. In het project, dat HI&T heeft ingediend zijn er activiteiten opgenomen ter verbetering van de banden tussen landbouw, handel en toerisme en versterking van de lokale agrifood sector en bevordering van gezonde voeding in agrotoerisme in Suriname.

Zo zal er aandacht besteed worden aan diverse local foodfestivals zoals: ananas-, cocos- en fish festivals. Met name de districten Paramaribo, Para, Coronie, Marowijne en Commewijne zijn hiervoor in beeld gebracht.

Vervolgens zal er ook aandacht worden besteed aan wellness en culinairtoerisme, waarbij niet alleen gekeken zal worden naar onze cuisine, maar er zal ook gefocust worden op het trainen van tourgidsen en andere ondernemers.

De nichemarkten met name de diverse craftproducten en oliën zullen worden meegenomen en er zal een bewustwordingscampagne voor de diverse projecten op touw worden gezet.

Om het 3-jarig project met een totaal budget van $ 5.060.000 uit te voeren, is voorgesteld om een Suriname Agritourism Support Unit (SATSU) in het leven te roepen, die ondersteund zal worden door de ministeries van HI&T en LVV.

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…