fbpx

HI&T breidt lijst van basisgoederen uit

GFC NIEUWS- Het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) maakt bekend dat er een uitbreiding heeft plaatsgevonden van de lijst basisgoederen, waarvan de heffingen reeds per beschikking van het ministerie van Financiën zijn geschorst.
De uitbreiding betreft enkele strategische goederen. De goederen die thans in aanmerking komen voor de schorsing zijn:
– Goederen voor hygiëne en ter bescherming van de gezondheid, t.w.: waterstofperoxide; tandpasta; rubbing alcohol (Isopropyl alc); dettol; wegwerp handschoenen; mond- en neuskapjes; laboveralls/coats; ethanol; hand sanitizer 60%; zuurstof; vitamine C en derivaten daarvan; en instrumenten, apparaten en toestellen voor de geneeskunde.
– Goederen voor consumptie, t.w.: aardappelen; uien; thee; meel; havermout; kippenworst; bruine suiker; cacao (voor de verkoop in een verpakking van minder dan 2 kg); gist; en bread improver.
– Verpakkingsmateriaal voor de Horeca, t.w.: presenteerbladen, schalen, borden, kopjes en dergelijke artikelen van papier of van karton en verpakkingsmateriaal van kunststof en andere stoffen.
– Goederen voor de pluimvee, t.w.: sojabean meal, voerconcentraten en bereid voer voor pluimvee.
De heffingen die zijn geschorst op bovengenoemde goederen, zijn: invoerrechten; omzetbelasting; en gedeeltelijke vrijstelling van statistiekrecht te verlenen tot een bedrag van SRD10,-. Deze schorsing treedt in werking op 25 maart en vervalt op 24 september 2020.
Om in aanmerking te komen voor deze faciliteit dient een H-03 import vergunning ingediend te worden bij het Ministerie van Handel, Industrie en Toerisme, met name de Dienst Invoer- Uitvoer en Deviezencontrole. Deze import vergunning dient vergezeld te zijn van een kostprijscalculatie en relevante documenten.
Voor vragen en informatie met betrekking tot het bovenstaande kunt u bellen naar:
• Het verkortnummer van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme: 1940
• Het whatsappnummer: 8530915
Of mailen op:
• Meldpunt ondernemers: [email protected]

BEKIJK OOK
RBT Paramaribo houdt drie diefstalverdachten aan