fbpx

Historicus Eugène Gessel heengegaan

GFC NIEUWS- De bekende historicus en politiek analist, Eugène Gessel, meer bekend als ‘Oom Sjenie’ heeft woensdagmiddag het tijdelijke met het eeuwige verwisseld.
Op 22 januari 1919 was het precies 101 jaar geleden dat ‘Oom Sjenie’ het levenslicht zag. Ex-president Desi Bouterse bracht Gessel afgelopen jaar tijdens de viering van zijn 100ste geboortedag een bezoek.
“Ik dank de almachtige dat u nog in ons midden bent en nog zo scherpzinnig bent,” zei het staatshoofd aan de jarige. Bouterse was zichtbaar onder indruk van de scherpzinnigheid van de gerespecteerde Gessel en de informatie die hij helder kon vertalen naar de staatsman.
“U bent nog zo helder,” zei de president tevreden lachend. De jarige greep de gelegenheid aan om de president te vergasten op wat hij “zijn positief neutralistische kijk op zaken” noemde.
“Ik heb langer dan twee jaar niet geschreven,” treurde de politiek-analist over het minder kunnen schrijven vanwege gezondheidsreden. Hij staat bekend om zijn politieke analyses op papier, die ook op radio te horen en tv te zien waren.

BEKIJK OOK
VHP: Alle vormen van slavernij uitbannen