fbpx
Facebook Pagelike Widget

Hindostanen woedend en voelen zich gediscrimineerd: Suriname is geen provincie van Afrika

GFC NIEUWS- Enkele prominente Hindostanen en Hindostaanse organisaties zijn woedend. Ze zijn van oordeel dat Suriname geen provincie van Afrika is.

Suriname heeft een multiculturele samenleving die bestaat uit Hindostanen, Javanen, indianen,  Chinezen, Libanezen, Blanken, Creolen, Marrons en anderen.

UP! NETWORK in Nederland heeft echter in een een interessant filmpje pijnlijk duidelijk gemaakt hoe Hindostanen zich door de Nederlandse omroep NPO ernstig gediscrimineerd voelen. 

“Afgelopen woensdag organiseerde de NPO een benefietshow voor de COVID-19 slachtoffers van Suriname. Wat een mooie gelegenheid moest zijn om Suriname in al haar geuren en kleuren te tonen aan een groter publiek, werd wederom een Afro-Surinaams (zie Black Lives Matter) feestje onder leiding van Jorgen Raymann en Humberto Tann”, schrijft UP! NETWORK.

De omroep sprak diverse mensen uit de Hindoestaanse gemeenschap die hun woede kenbaar maken. Ze zijn van oordeel dat de NPO telkenmale doet voorkomen alsof Suriname bestaat uit 1 bevolkingsgroep die het over het algemeen heel moeilijk heeft.

Klik hier voor het filmpje > https://www.youtube.com/watch?v=E6EtVrwsnCs

 

Meer nieuws

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.