fbpx

Hindi Parishad verwelkomt Indiase ambassadeur

Stichting Suriname Hindi Parishad (SHP) heeft maandagavond in hun centrum de nieuwe ambassadeur van India in Suriname Mahinder Singh Kanyal en de nieuwe directeur van Swami Vivekanand Cultural Centre, Sharad Kumar verwelkomd. Onder de aanwezigen waren OHM-voorzitter Radjen Baldew, Mata Gauri voorzitter Santram Khusial, de Dna leden Sharman en Gajadien, oud ambassadeur Kries Baijnath, Yuva dal, Hindi docenten, Hindi premi’s en Hindi-studenten.

SHP-voorzitter Bholanath Narain liet 40 jaar Hindi-onderwijs en de SHP-activiteiten de revue passeren en bracht de besluiten van de 7e wereld Hindi conferentie te Paramaribo in herinnering. 80 Hindi scholen in 5 districten houden de taal in stand.

SVCC-directeur Kumar alsook ambassadeur Kanyal benadrukten het belang van het behoud van de wereldtaal Hindi. Kinderen krijgen toegang tot studies, gedichten en wereld literatuur. Ze waren trots dat Suriname na 145 jaar de Hindi taal behouden heeft. Taal ontwikkeling begint bij de kinderen.

OOK INTERESSANT
Driedaagse agrarische beurs vanaf 5 mei in Live Entertainment Center

Ook de vele zang- dans- en muziektalenten zouden met de opzet van een acteerstudio het niveau doen verhogen. Online Hindi-cursussen zijn nu voor studenten toegankelijk. Een discussie met Hindi docenten werd aanbevolen om de verdere strategie te bepalen. De SVCC en SHP zouden ook een joint council kunnen vormen voor de uitvoering.

De ambassadeur gaf ook uitleg over de Bharat ko Janiye quiz en andere Indiase uitwisselings-programma’s.