fbpx

Himmat en OHM doneren ziekenhuisbedden aan 's Lands Hospitaal

GFC NIEUWS- De Vriendengroep Himmat uit Nederland heeft dinsdag samen met stichting OHM tien ziekenhuisbedden overhandigd aan het ’s Lands Hospitaal.

Deze vriendengroep komt al 22 jaar naar Suriname en doet naast het voetballen ook aan sociale projecten. Reeds 18 containers met medische hulpgoederen, rollators, rolstoelen en school-en sportattributen zijn verscheept.

Met dit “Goede doelen project SU” worden sociaal-zwakke ouderen, kwetsbare jongeren, scholen, kindertehuizen en sportverenigingen e.a. ondersteund.

Via zakelijke relaties en netwerkcontacten van VG Himmat worden hulpgoederen door de vrienden in Nederland verzameld en door Vertraco Shipping (Jan Brinckman) kosteloos verscheept. OHM coördineert de inklaring, de overheid geeft invoerrechtenvrijdom, Matesa stelt haar magazijn en team ter beschikking, ELTO repareert en samen met een in Suriname opgebouwd netwerk vindt via OHM en Matesa de landelijke distributie plaats.

BEKIJK OOK
‘Sranan Connect’ voor bundeling Surinaamse ondernemers in Nederland

De ziekenhuisbedden zijn met ondersteuning van Shaike’s Lights vanwege de tweede golf Covid-19-pandemie besmettingen door OHM-bestuurslid Bhagwan Gangaram Panday aan de vertegenwoordiger van het ‘s Lands Hospitaal die ze namens de medische directeur Soenita Nanan Panday-Gopising en intensivist Praveen Banwarie in ontvangst nam.

VG Himmat en OHM danken alle donateurs en vrienden voor hun bijdrage aan dit sociaal project.