Hilversums slachtoffer racistische hangjongeren wordt vervolgd voor ‘mishandeling’

Gilly Emanuels, de eigenaresse van ijssalon ’t Perronnetje in Hilversum, wordt vervolgd voor mishandeling. Emanuels kondigde kortgeleden aan te stoppen met haar bedrijf, omdat zij jarenlang doelwit was van racistische aanvallen.

Op een filmpje dat door een groep hangjongeren zelf is gemaakt en op sociale media gedeeld, is te zien hoe zij de vrouw treiteren en uitschelden. Er vallen woorden als ‘kankernegerin’ en ‘kankerzwarte’ die ‘terug moet naar haar boom’, schrijft NH Nieuws

De kleding van Emanuels werd kapotgetrokken, haar ruiten werden ingegooid en een met poep besmeurde Surinaamse vlag werd voor haar zaak gesmeten.

Het gaat dus niet om het bekende ‘ramadantuig’, benadrukt Emanuels.

“Dit zijn gewoon witte, Hollandse jongens die de boel op en rondom de Kleine Drift terroriseren en racistisch taalgebruik, als ‘zwarte hoer’ uiten richting mij.

Ik heb al eens aangifte gedaan, maar de politie en gemeente doen helemaal niks. Ik voel me echt in de steek gelaten, ben helemaal stuk.”

[De Gooi en Eembode]

 

Omdat zij nergens met haar probleem terecht kon – “We zijn iets te weinig zichtbaar geweest”, gaf burgemeester Pieter Broertjes toe – probeerde de uitbaatster zich te verdedigen met een stok toen zij door een raddraaier werd aangevallen.

Dat was voor het Openbaar Ministerie het sein om eindelijk in actie te komen: Emanuels wordt verdacht van mishandeling van haar belager en riskeert een boete die kan oplopen tot 25.000 euro.

Onder meer bewoners van Hilversum zijn geschokt en willen geld ophalen om de juridische kosten en een eventuele boete te betalen.

Overige berichten