fbpx

‘High level meeting’ over tabakindustrie in Suriname

Woensdag wordt er in Suriname een ‘High level meeting’ gehouden over de tabakindustrie in ons lans. Volgens Link Marketing die hierachter staat, is de illegale tabakshandel een wereldwijd probleem. Sommige onderzoeken wijzen uit dat meer dan 480 miljard sigaretten per jaar illegaal worden verkocht op de wereldwijde tabaksmarkt – hetzij gesmokkeld, nagemaakt of op andere manieren verkocht zonder dat er belastingen worden betaald.

Het schimmige karakter van deze handel maakt de omvang moeilijk in te schatten, maar er zijn onderzoeksmethoden ontwikkeld om onze bedrijven en overheden te helpen het beter te begrijpen. Deze omvatten marktonderzoeken, consumentenonderzoek en analyse van pakketten die bij consumenten zijn verzameld om het verschil te schatten tussen zendingen met inklaring en de werkelijke consumptie.

BEKIJK OOK
Regering en VES gaan voor constructieve samenwerking

Sigaretten behoren tot de meest verhandelde producten op de zwarte markt als gevolg van hoge winstmarges, relatief gemak van productie en verplaatsing en lage detectiepercentages en boetes.(GFC)