fbpx
‘Hier kennen we zoiets als vrijheid van meningsuiting!’: Trump houdt sociale media in de gaten na censuur

Redactie GFC Nieuws — “Dit zijn de Verenigde Staten van Amerika – en hier kennen we zoiets als vrijheid van meningsuiting!” De boodschap van Donald Trump aan sociale media die steeds vaker gebruikers censureren, was duidelijk.

Ik blijf jullie in de gaten houden, zei Trump over “de censuur van Amerikaanse burgers op sociale media.”

Hij reageerde daarmee op de levenslange verbanning van met name James Woods (“Een van de weinige conservatieve sterren in Hollywood”) en Paul Joseph Watson (Infowars) van sociale media.

Ook Louis Farrakhan, de bekende voormalige leider van de organisatie voor zwarte Amerikaanse moslims, werd op beschuldiging van antisemitisme voor het leven geschorst van Facebook.

Het medium baseerde de ban op haar beleid met betrekking tot “gevaarlijke individuen en organisaties.” Ook profielen die inhoud van verbannen gebruikers promoten, zullen worden verwijderd, dreigde Facebook.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.