fbpx

Hete koffie mag worden geserveerd in luchtige kleding, zegt rechter

Het bestuur van Everett moet zich nergens mee bemoeien, vinden luchtig geklede serveersters van de Amerikaanse stad, en de rechter geeft hen gelijk.

De baristas – of beter gezegd: bare-ristas – serveren hun stomend hete koffie gekleed in stomend hete lingerie. De “minimalistische aard van de kleding” levert volgens de stad een “seksueel misdrijf”  op.

https://www.instagram.com/p/BcDaFuphnNX/

Het stadsbestuur gaf hen tweemaal opdracht zich vollediger te kleden, maar daarmee schond zij hun grondrechten, vonden de dames.

Rechter Marsha Pechman vond dat maandag ook. Zij noemde de lokale wetgeving veel te vaag, waardoor het risico was ontstaan van willekeurige handhaving.

OOK INTERESSANT
Suriname laat zich tijdens Earth Hour 2023 horen voor de jaguar

Volgens de wetten van Everett is het verboden “meer dan de helft van het deel van de vrouwelijke borst gelegen onder de top van de tepelhof” te ontbloten.

Ook “de genitaliën, anus, de onderste helft van de anale kloof of enig deel van de tepelhof of tepel van de vrouwelijke borst” mogen van de wetgever niet zichtbaar zijn.

Rechter Pechman vond de aanduidingen zoals  bijvoorbeeld “anale kloof” niet “redelijkerwijs begrijpelijk” en was het eens dat zulke verordeningen het recht van de baristas op vrije meningsuiting schonden.