fbpx

Het volk blijft maar inleveren: verhoogde SZF- tarieven weer uit onze eigen portemonnees

INGEZONDEN – De Stichting Staatsziekenfonds Suriname (SZF) heeft de SZF-premies voor vrijwilligersverzekering fors verhoogd.

De premie van de ziektekostenverzekering voor vrijwilligers gaat per 1 juli 2022 omhoog. In haar SZF- Magazine van eerder deze week is de verhoging bekendgemaakt.

Het SZF zegt zich bewust te zijn van de noden van de samenleving, maar ontkomt er na vijf jaar niet aan om haar zorgpremies te verhogen.

Stijgende zorgkosten worden als reden gegeven voor de verhoging. De stijgende zorgkosten hebben te maken met COVID-19, duurdere medicijnen, en verhoogde tarieven van de zorgverleners en de ontwikkelingen in de wereld.

Het SZF geeft aan dat zij niet over een nacht ijs zijn gegaan bij de calculaties van de nieuwe premies en heeft alles in het werk gesteld om deze betaalbaar te houden. Dit heeft geresulteerd in een verhoging van 100%.

Wij ontkomen er niet aan dat de slechte financieel-economische in het land ook het SZF treft in haar bedrijfsvoering, echter is dit de zoveelste verhoging binnen twee jaar van diverse voorzieningen sinds het aantreden van de huidige regering.

Dit, terwijl werd aangehaald dat niet het volk zou inleveren. Het gestolen geld zou worden teruggehaald bij beleidsmakers die het land hebben leeggeroofd. Echter zien wij helemaal niets van de belofte van regering Santokhi.

BEKIJK OOK
Wet Minimumloon wordt geëvalueerd

Kort na hun intrede werd tot twee keer toe de SRD gedevalueerd, prijzen voor nutsvoorzieningen (stroom, water, telefoon) gingen omhoog, de benzineprijzen blijven maar stijgen en is de governement-take niet afgeschaft.

Alle maatregelen passen binnen het programma dat de regering sloot met het Internationaal Monetair Fonds met als doel Suriname – volgens de regering – uit de financiële crisis te halen.

Wat menigeen enorm stoort, is dat terwijl het SZF zegt dat de tarieven verhoogt moeten worden, tientallen medicijnen niet te verkrijgen zijn bij particuliere apotheken of bij het SZF zelf.

Indien de medicijnen er wel zijn, moet je als cliënt bijbetalen, omdat de verzekering de kosten niet dekt.

Voor een simpele hoestdrank moet je tegenwoordig cash betalen bij de apotheek, ook bij het SZF.

De directie, het ministerie van Volksgezondheid- en daarmee de regering – kiezen hiermee de weg van de minste weerstand en moet het volk weer opdraaien voor de kosten die nodig zijn om het SZF, dat de afgelopen jaren is uitgemolken door politici en hun vrienden, in stand te houden.

J. Boendhie

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud