fbpx

Het uitbuiten van het Surinaamse volk moet per direct stoppen

INGEZONDEN- Kolossale en peperdure gebouwen met soms wel 4 en 5 verdiepingen in de duurste straten hebben sommigen gebouwd om hun bedrijf te starten. Supermarkten en bouwmaterialenzaken zijn de afgelopen 20 jaar als “paddenstoelen uit de grond geschoten.’

Maar vanwaar komt al dit geld?

gemberslank facebookQ | GFC NieuwsEen gemiddelde hardwerkende Surinamer lukt het met pijn en moeite, soms helemaal nooit, om een stuk grond te kopen en vervolgens een redelijke woning erop te bouwen.

Er kan geen andere conclusie getrokken worden: in de handel valt er in Suriname heel veel geld te verdienen. De meeste handelaren bezitten mede door kartelvorming veel liquide middelen, onroerend goed, grote, dure auto’s en mogen als rijk gekwalificeerd worden. Geld dat verdient wordt aan de Surinaamse burgers die hun verschillende inkopen doen.

De nieuwe regering Santokhi – Brunswijk heeft beloofd om verbetering te brengen in de positie van vooral financieel zwakke burgers. Maar het blijkt nu erg moeilijk om direct aan die belofte te voldoen. Er is geen geld meer in de staatskas en ons land zit opgescheept met torenhoge schulden.

Dat noodzaakt de regering om onconventionele maatregelen door te voeren die minder bedeelde samenlevingsdelen nog harder zullen gaan treffen.

BEKIJK OOK
Rotavirus verwekker virale gastro-enteritis uitbraak in Suriname

Het zou echter veel fatsoenlijker zijn indien er met oplossingsmodules wordt gewerkt waarbij het geld gehaald wordt bij diegenen die het rijkste zijn. De sterkste schouders dragen de zwaarste lasten. Het mag nimmer zo zijn dat wederom het arme volk moet opdraaien voor de vele fouten die zijn gemaakt. De talrijke diefstallen die zijn gepleegd! Handen dus af van het arme volk!

Het zou wijs zijn indien beleidsmakers het geld dat zo nodig is om alle rekeningen te betalen en de economie een impuls te geven gaat halen bij diegenen die het geld dus daadwerkelijk hebben en ook kunnen missen. Vooral de mensen die het volk jarenlang bestolen hebben middels malversaties, prijsopdrijvingen, kartelvorming, grondroof en allerhande andere frauduleuze handelingen.

Het uitbuiten van het Surinaamse volk moet per direct stoppen. Het is nu gaande en het lijkt er juist op alsof het steeds erger gaat worden! Haal al het geld bij allen die over de ruggen van het volk zichzelf hebben verrijkt! Belast het arme volk niet nog meer maar doe dat bij de malafide handelaren en corrupte politici!

R. Pinas