fbpx
Het Suriname Culinary Team heeft hulp nodig

door Jill Landburg

Ook dit jaar gaat het Suriname Culinary Team, SCT, ons land vertegenwoordigen op de Taste of the Caribbean 2015 in Miami in de maand juni. Het internationaal evenement bestaat uit verschillende categorieën waaraan zij mogen deelnemen.

De categorieën zijn de team competitie, individuele beef & seafood en cheesecake competities, en bartender competities. Behalve dat het een eer om op zo’n groot evenement te staan en ons land te mogen vertegenwoordigen krijgen de chefs bij goede prestaties medailles en mogen zij opscheppen over hun verdiensten.

Het SCT bestaat uit bartender David Deul, de chefs Lorenzo Harper, Benedict Cataggatan, Gilbert Wirjomoenawi, junior-chefs Algeray Ravenberg en Svaenny Soekotaroeno en pastry chef Xaviera Mijnhijmer.

De koks zijn momenteel werkzaam bij onder meer Torarica, Spice Quest en Krasnapolsky. Zij worden begeleidt door coach Jethro Wirht die al twee keer heeft meegedaan aan de Taste of The Caribbean en goud won op het onderdeel Chef of the Year vorig jaar.

Verder wordt het team bijgestaan door chef-koks Michael Hermelijn, Patrick Woei en Stein Hoogdorp. Ook leden van het oud team Sherwin Alexander en Michel Blackson ondersteunen hun opvolgers.

Deelname aan de precieuze competitie is alles behalve goedkoop. Het team heeft voor de reis, verblijf, boodschappen, vervoer bijkans 35000 euro nodig. Vandaar dat de Suriname Chefs Association fundraising diners organiseert om de nodige financiën binnen te halen om te team af te kunnen vaardigen.

Het bedrijf Interfarm biedt een helpende hand door sponsoring van vlees voor de fundraising diners. Andere bedrijven kunnen ook nog steeds een donatie doen of onder andere een hele diner sponsoren. Er zijn nog vier diners te gaan. Het publiek kan het team ook steunen door mee te doen aan deze laatste diners.

Het is makkelijk momenteel in de vergetelheid te geraken gezien de focus in het land de verkiezingen zijn. Maar door alles heen is het wel belangrijk te beseffen dat het culinaire een van onze troeven is wat de toerisme sector betreft. Een ondersteuning naar het team is niet verkeerd en juist een bevestiging dat het geloof ‘in eigen kunnen’ er nog steeds is. Dus wees er snel bij! Ondersteun de chef-koks en lever ook jouw bijdrage in het ontwikkelen van de kookkunst van ons land.

Voor meer informatie kunt u mailen naar [email protected] of bellen op het nummer 855 00 77.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…