fbpx
Hét stappenplan voor koorts bij je baby

Je baby heeft voor het eerst koorts. Moeders, geen reden voor paniek! Dit is wat je moet weten over de temperatuur van je kind en hoe je een eerste keer koorts veilig behandeld.

Wat is koorts?
Als de lichaamstemperatuur van je baby boven de 38°C is, spreken we van koorts. Het is niet iets om je direct zorgen over te maken. Het betekent dat het lichaam van je kind iets aan het bestrijden is, een ziekteverwekker. Vaak is dit een onschuldig virus.

Het oplopen van de lichaamstemperatuur is een natuurlijke afweerreactie van het lichaam en helpt bij het bestrijden van de ziekteverwekker. Veel virussen en bacteriën kunnen niet goed tegen de hoge temperatuur.

Wat kun je zelf doen

Zorg dat je kindje genoeg drinkt. Leg wat vaker aan als je borstvoeding geeft of bied vaker de fles aan. Drinken is het allerbelangrijkse om uitdroging te voorkomen.

Zorg dat je baby de warmte kwijt kan. Kies voor dunne (en niet teveel) kleding. In bed is een lakentje voldoende. Let er wel op dat de baby ook weer niet teveel afkoelt, bijvoorbeeld wanneer hij veel transpireert.

Doe je baby met koorts in bad. Een lauwwarm badje is rustgevend en de temperatuur van het water kan ervoor zorgen dat de lichaamstemperatuur van je kleintje wat zakt.

Zorg voor rust en aandacht. Waarschijnlijk wil je toch al niet van de zijde van je uk wijken. Het is fijn voor jouw kleintje om te weten dat jij er voor hem of haar bent. Je mag best met je kindje naar buiten voor een blokje om, maar heb je nog een verjaardagsfeest op de planning staan? Zeg die liever af.

Vertrouw op je instinct. Is de temperatuur niet zo hoog maar gedraagt jouw baby zich anders dan normaal en heb je er geen goed gevoel bij. Ga naar de dokter. Safety first!

Meer lifestylenieuws

Nieuwe modetrend: duivelse lippen

GFC NIEUWS- Een aantal vrouwen heeft naar verluidt een nieuwe cosmetische procedure uitgeprobeerd, de zogenaamde ‘ duivelse lippen’ of ‘octopus lippen’. Dikke mensen slanken het…

Geheim achter ouder worden dan 100 onthuld

GFC NIEUWS- Wetenschappers hebben het geheim achter het ouder worden dan 100 jaar ontdekt. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Extreme bevolkingstoename in India

Met 1,339 miljard inwoners is India nu het op een na grootste land ter wereld. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Hoe stoppen met slaapmiddelen?

Na langdurig gebruik stoppen met slaap- en kalmeringsmiddelen is niet gemakkelijk: vaak komen de problemen die werden weggedrukt op dat moment in alle hevigheid weer…

Mag je vrijen tijdens de menstruatie?

Vrijen tijdens de menstruatie kan, medisch gezien, helemaal geen kwaad. Toch bestaat er nog een heel taboe daarrond en vinden zowel mannen als vrouwen het…