“Het pad van verzoening vandaag bewandeld”

In verband met de Dag van Nationale Rouw en Verzoening vandaag is de loop van verzoening gehouden. Het pad van verzoening is uitgezet en ingericht door het Comité van Slachtoffers en Nabestaanden van Politiek Geweld. In tegenstelling tot de vorige keren werd de wandeling in de ochtend gemaakt. Er is door onder andere,de minister van Binnenlandse zaken, Mike Noersalim een krans gelegd bij het nationaal monument Bastion Veere. Daarna is er gelopen vanuit dit nationaal monument naar het monument van Gevallenen, alwaar er ook kransen zijn gelegd.

De onthulling van de fysieke markering van het pad van verzoening vond plaats op 8 december 2017. “Het pad van verzoening moet ons als samenleving tonen dat het mogelijk is dat mensen die eerder vijanden van elkaar waren samen op het pad moeten kunnen gaan zonder elkaar in de haren te vliegen”, stelt Moejinga Aboikoni, lid van het comité tijdens haar speech.

Deze weg moet ons als samenleving blijven herinneren om nooit meer naar wapens te grijpen om politieke conflicten op te lossen. Het moet ons memoreren om in het licht van vrede en verzoening altijd in dialoog met elkaar te treden.

De verdere voortgang van het programma van de dag van nationale rouw en verzoening vindt plaats op vrijdag 29 juni te Redi Doti.(GFC)